Laatste artikelen

tips voor verhuizen

4 x Verhuistips waar je verder mee komt

Kim Burns Blogging

Gefeliciteerd, je hebt de sleutel ontvangen van je huis! Nu wordt het tijd om je spullen in te pakken en te verhuizen naar je nieuwe paleisje. Maar dat is natuurlijk niets iets wat je dagelijks doet. En bij een verhuizing komt aardig wat kijken. Hoe zat het ook alweer? Welke voorbereidingen zijn er nodig om te kunnen verhuizen? Wat zijn de beste verhuistips bij het inpakken? En hoe kun je de verhuisdag zo soepel mogelijk laten verlopen? Geen zorgen, met de volgende verhuistips kun je effectief en zonder (al te veel) stress al jouw bezittingen overbrengen naar jouw nieuwe onderkomen.

Tip 1: De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. En een verhuizing is daar het beste voorbeeld van! Zorg daarom dat je de verhuistips die voor jou van toepassing zijn (en dat zijn ze waarschijnlijk allemaal) op een lijstje zet om bij je te houden tijdens de verhuizing. Maar begin ook op tijd met het uitzoeken van jouw spullen. Er zitten misschien ook wel dingen tussen die je niet wilt meeverhuizen. Zijn het zaken die nog goed zijn? Zet ze ruim van tevoren op markplaats of breng ze naar de kringloop. En wat weg kan, gooi je meteen in de prullenbak.

Tip 2: Nog meer voorbereiding

Geen zorgen, we komen zo bij de verhuistips voor tijdens je verhuizing. Maar eerst nog wat meer voorbereidingen. Heb je jonge kinderen? Regel ruim van tevoren een oppas, zodat ze zich niet gaan vervelen en in de weg lopen. Begin ook op tijd met het verzamelen van materialen. Zorg dat je de volgende zaken in huis hebt: een aantal stiften, een notitieboekje met pen, verhuisdozen, vuilniszakken, een rol plakband, vulmateriaal zoals bubbeltjesplastic, een stanleymes, ziplock zakjes voor losse kabels en schroefjes.

Tip 3: Inpakken

Voor de verhuisdag aanbreekt ga je natuurlijk eerst inpakken. Daarom ook een aantal handige inpaktips. Pak bijvoorbeeld je servies in met handdoeken in plaats van papier of bubbeltjesplastic om twee vliegen in een klap te vakken. Gebruik plastic (ziplock) zakjes voor kleine spullen zoals snoeren, sieraden, make-up, pennen en andere kleinere kantoormaterialen, etcetera. Kasten kun je inwikkelen met wikkelfolie, om ze te beschermen tegen beschadiging, maar ook om te voorkomen dat deuren en laatjes steeds open gaan. En vergeet niet op elke verhuisdoos te schrijven in welke kamer ze horen.

tips voor verhuizen

Tip 4: De juiste spullen bij de hand

En dan de verhuistips voor de dag zelf! Op de verhuisdag is het handig om een aantal zaken altijd bij de hand te hebben. Zorg overigens wel dat iedereen hier vanaf weet. De spullen die we in verhuistip 2 noemden kun je het beste bij elkaar bewaren in een transparante bak. Naast die bak zet je er nog een, waar je bijvoorbeeld je koffiezetapparaat, ander drinken en wat te eten in bewaart voor de verhuizers. Een derde bak gebruik je voor schoonmaakmiddelen en toiletpapier en andere zaken die je op de verhuisdag nodig heb in het oude én het nieuwe huis.

Tags: , ,

Comments are currently closed.