Laatste artikelen

zorgvacatures in de gehandicaptenzorg

Vacatures gehandicaptenzorg Brabant

Kim Burns Banen, Vacatures, Werken

Werken in de gehandicaptenzorg is een uiterst dankbaar en variërend beroep. Geen enkele dag is hetzelfde in de gehandicapten zorg. Vacatures die online staan voor de omgeving Brabant omvatten ook allemaal zeer gevarieerde takenpakketten en vereiste competenties. Want bij gehandicaptenzorg komen veel verschillende aspecten kijken.

Functies

Er is veelvoudig vraag naar (persoonlijke) begeleiders. Zowel fulltime, als parttime, als weekendkrachten. Als begeleider zet jij je in om gehandicapten te ondersteunen in de dagelijkse bezigheden. Deze bezigheden kunnen enorm uiteenlopen. Want niet elke handicap is hetzelfde, en niet elke persoon is hetzelfde. Daarbij lopen ook de leeftijdscategorieën uiteen. Als begeleider ga je deel uitmaken van een team. In het team zitten nog andere begeleiders, die elkaar onderling kunnen versterken. Je kunt ook solliciteren voor groepsbegeleider. Zo richt je je minder op het individuele aspect, maar meer op het groepsverband.

Competenties

Als je wilt werken in de gehandicaptenzorg, dien je over bepaalde competenties te beschikken. Je zult allereerst vraaggericht moeten kunnen werken. Uiteraard is ervaring in de gehandicaptenzorg een pré, echter is het ten alle tijden goed om elke dag als een nieuw verhaal te zien. Het is daarom goed als jij kunt anticiperen op wat de mensen nodig hebben.
Daarbij zul je communicatief sterk moeten zijn, je zult echt contact moeten kunnen leggen. Jij zult namelijk goed moeten kunnen inzien en luisteren naar wat de mensen nodig hebben, en zelf ook duidelijk zijn naar de mensen toe.

Ook is goed communiceren met je collega’s in dit vakgebied essentieel. Bijvoorbeeld als jij even niet weet hoe je iets aan moet pakken. Dat is absoluut niet erg, het is dan juist goed als jij aan durft te geven waarin jij hulp of inzicht nodig hebt. Dan wordt ook van jou verwacht dat jij de ontwikkelingen van de mensen in kaart kunt brengen, en deze ontwikkeling ook zal kunnen ondersteunen. Je zult de mensen tijdens de begeleiding die jij geeft, op welke manier dan ook, de mensen vooruit willen helpen.

zorgvacatures in de gehandicaptenzorg

Verschillende vacatures

De online te vinden vacatures in de gehandicaptenzorg in Brabant zijn zeer variërend. Houd jouw competentieschets in gedachten, en bekijk de functieprofielen waar naar gezocht wordt. Vacatures lopen binnen verschillende locaties en verschillende contracten. Kijk dus wat voor jou haalbaar is qua reizen en ook qua uren. Je kunt dit voor jezelf vergemakkelijken, door de zoekopdracht in te vullen. Als jij invult in welke omgeving in Brabant jij zou willen werken, welk opleidingsniveau je hebt afgerond en wat jij precies wilt toevoegen en vervullen binnen de gehandicaptenzorg, komt zo een overzicht aan vacatures tevoorschijn die precies binnen jouw ingevoerde gegeven vallen. Op deze manier weet jij zeker dat de vacatures die dan verschijnen passen bij jou.

Hoe reageer je op de vacatures

Als jij de vacature hebt gevonden die bij je past en waar je graag op zou willen reageren, dan is het heel simpel. Je drukt onderaan de vacature op “solliciteer”, je voert vervolgens je gegevens in, je volledige naam, je geboortedatum, je woonplaats, je emailadres en je telefoon nummer. Als je deze gegevens hebt ingevoerd, upload je jouw curriculum vitae. Je schrijft een motivatiebrief en deze upload je ook. Vervolgens hoef je alleen nog maar akkoord te gaan met de privacy policy en je kunt je sollicitatie versturen. Nu is het enkel nog afwachten. 

Tags: , , ,

Comments are currently closed.