Laatste artikelen

IT detachering

IT detachering, jouw toekomst naar een baan in de IT

Kim Burns Ondernemen, Vacatures, Werken

Zodra er voor je als IT bedrijf een personeelstekort ontstaat kan IT detachering de oplossing bieden. Detachering is het uitlenen van personeel aan een derde partij. Dit is dus niet hetzelfde als een uitzendbureau. De detacheerder is de werkgever van de medewerker. Je neemt gekwalificeerde personeel voor een korte of langere periode aan. In dit artikel worden de verschillende functies binnen IT detachering besproken.

Wat is een servicedesk medewerker?

Wat doet een servicedesk medewerker precies? En welke taken voert hij uit? In de IT wereld ontkom je tegenwoordig niet aan servicedesk medewerkers. Ze zijn een belangrijk spil in het web als het aankomt op IT problemen. Wanneer een medewerker binnen het bedrijf bijvoorbeeld vragen heeft die IT gerelateerd zijn biedt de servicedesk medewerk uitkomst. De servicedesk medewerker schakelt snel om problemen op te lossen en op die manier hoeft het werk niet stil te vallen. Maar een servicedesk medewerker heeft ook proactieve houding nodig. Zo signaleert hij of zij op voorhand problemen die zich mogelijk kunnen voordoen.

Je ziet servicedesk medewerkers veel bij middel en middelgrote bedrijven met een eigen IT afdeling. Zo kan er snel geschakeld worden en lossen IT problemen die zich voordoen snel op.

Wat doet een werkplekbeheerder?

Je zou denken dat een werkplekbeheer alleen de beschikbaarheid van werkplekken indeelt. Niets is minder waar. Een werkplekbeheerder doet veel meer dan dat. Je bent als werkplekbeheerder een spil tussen de netwerkbeheerder en servicedesk medewerker.

Wat zijn voorbeelden van functies als werkplekbeheerder? Die variëren sterk en zijn erg divers. Geen dag is hetzelfde. Onder de taken kunnen vallen het toezicht houden van beschikbare ruimte, indeling creëren van werkplekken en zorgen voor een goede WIFI ontvangst.

Daarnaast heb je als werkplekbeheerder in de IT sector ook verstand nodig van mobiele telefoons en tablets. Want deze apparaten zie je steeds meer op werkplekken. Tenslotte is de doelstelling van werkplekbeheerder iedereen rustig door te laten werken en waar nodig problemen op te lossen.

IT detachering

Wat houdt een systeembeheerder in?

Het komt binnen een bedrijf veel voor dat er netwerkproblemen of andere technische problemen zich voordoen. Als systeembeheerder, ook wel netwerkbeheerder genoemd, los je deze problemen op. Een fileserver of emailserver die niet benaderbaar is? Geen zorgen, de systeembeheerder staat voor je klaar en biedt een snelle oplossing.

Dat zijn niet alleen de functies van een systeembeheerder. Zo houdt je onder andere besturingssystemen up-to-date, verzorg je back-ups van gegevens en pleeg je onderhoud aan servers. Daarnaast werk je als systeembeheerder preventief en signaleer je probleem aan voorhand. Geen dag is hetzelfde en het is een veelzijdig beroep.


Wat zijn de functies van een infrastructuur specialist?

Een belangrijk functie in een groot bedrijf is de infrastructuur specialist. De technische infrastructuur is essentieel voor alle processen binnen een bedrijf en zorgt ervoor dat alles goed blijft werken. Je werkt als infrastructuur specialist aan het beheren, opslaan en veranderen van IT systemen. Je kan bijvoorbeeld denken aan systemen die worden beveiligd tegen hackers.

Er bestaan als infrastructuur specialist veel raakvlakken met andere functies binnen de IT. Uiteindelijk wend je je als infrastructuur specialist meer op IT voorzieningen dan communicatie en samenwerking. Desalniettemin in interessante job waar je veel kan leren en doorgroeien.

Wat doet een applicatie ontwikkelaar?

De kern werkzaamheden van een applicatie (of software) ontwikkelaar zijn het ontwikkelen van IT producten. Onder producten vallen bijvoorbeeld tekstverwerkers, apps en games. Meestal werk je in teamverband aan 1 project. Dit is mogelijk op een vaste werkplek, maar je gaat soms ook naar een klant toe. Zodra een project is afgerond ga je naar de volgende. Dat maakt deze functie divers, uitdagend en uiteenlopend.

Communicatie is een belangrijk aspect als je applicatie ontwikkelaar wilt worden. Je werkt zoals gezegd meestal in een team. Overleg en communiceren is daardoor een belangrijk aspect. Daarnaast moet je met tijdsdruk om kunnen gaan, want een project betekent natuurlijk ook dat je je aan deadlines moet houden.


Wat is een IT projectmanager?

Een IT projectleider is een uitdagende en diverse baan waarin je sterk in je schoenen moet staan. Je bereidt projecten voor. Hier komt een stukje plannen bij kijken hoe een opdracht moet worden uitgevoerd. Zo wordt duidelijk wanneer je een project afrondt. Daarnaast stel je voor het project een groep vakmensen samen en geef je leiding. Je bent de eindverantwoordelijke voor het gehele proces en eindresultaat.

Communicatie is een van de belangrijkste competenties als IT projectmanager. Zelfstandigheid, flexibiliteit en resultaatgericht werken mogen ook niet ontbreken als je een carrière als IT projectmanager nastreeft. Vanzelfsprekend heb je kennis van zaken als systemen, software en datacenters. Alles dus wat te maken heeft met IT.

IT Detachering, iets voor mijn bedrijf?

Er zijn veel voordelen als je als detachering personeel aanneemt. Je haalt bijvoorbeeld kennis in huis en je hoeft je eigen mensen niet om te scholen. Bovendien hoef je geen personeel te werven en kan je veel uitbesteden. Dit scheelt ontzettend veel tijd en geld. IT Detachering is de perfecte keuze om als bedrijf verder te groeien. En uiteindelijk is dat waar het allemaal omdraait.

Tags: ,

Comments are currently closed.