Laatste artikelen

in een cursus zakelijk engels leer je snel en efficient engels spreken en schrijven

Leer zakelijk Engels spreken

Kim Burns Werken

Tegenwoordig leven we in een wereld waar Engelse films, Engelse boeken, Engelse YouTube filmpjes rond de oren vliegen. Zeker hier in Nederland kan bijna iedereen wel een beetje Engels. Zakelijk Engels spreken is toch net iets anders. Vergelijk het met onze eigen taal, het Nederlands, daar in is het al niet eens altijd makkelijk om een zeer zakelijk geformuleerde brief te schrijven bijvoorbeeld. We neigen vaak naar spreektaal.

Schrijf je in voor een cursus zakelijke communicatie Engels

Misschien heb je het nodig voor je werk, om klanten in het Engels te woord te staan. Je wilt op een professionele manier overkomen en je baas laten zien dat jij de aangewezen persoon bent het aanspreekpunt te zijn voor internationale klanten. Dit kan nu mogelijk worden met een cursus zakelijke communicatie Engels. Deze cursus zal gegeven worden door een trainer en kan afgelegd worden in groepsverband en individueel. Je krijgt les op maat, omdat je les krijgt op basis van het niveau waar jij al op zit.

Les op basis van niveau

Voordat je aan de cursus begint heb je eerst een telefonisch intake gesprek. Tijdens dit gesprek laat je zien wat je al kunt. Op deze manier kan worden ingeschat wat je al weet, wat je nog moet leren, en of je de cursus op A2 niveau of op B1 niveau instroomt. Op basis van het niveau wordt het programma van de cursus net even anders ingedeeld. Het niveau A2 richt zich vooral op de basis. Je gaat leren hoe je juist de Engelse taal uitspreekt, je gaat gesprekken met elkaar voeren op basis niveau en je zult korte e-mails schrijven.

Hier wordt eigenlijk de kern van het Engels aangepakt. Het kan ook zijn dat jouw Engels al zodanig gevorderd is dat je het niveau A2 kunt overslaan en direct kunt instromen op niveau B1. Op dit niveau ga je je meer focussen op de zakelijke kant. Je zult moeten gaan presenteren over producten, zakelijke mails schrijven, fictieve klachten ontvangen en daar zakelijk en professioneel op reageren en fictieve telefoon gesprekken voeren.

Stap over je barrière heen

Soms is het zo dat je op zich de taal prima beheerst, maar dat je door onzekerheid een barrière ervaart wanneer je bijvoorbeeld tegen een klant zakelijk Engels moet spreken. Je zult misschien merken dat je lang moet nadenken over woorden of dat je struikelt over je woorden, of de zinsbouw even niet meer weet. Tijdens een cursus zakelijke communicatie Engels leer je naast het zakelijk Engels spreken, ook het zakelijk Engels in publiek te spreken. Mensen zullen luisteren naar jouw presentaties, je gaat zakelijk Engelse gesprekken voeren en zo leer je om te gaan met de druk die vreemde oren geven.

in een cursus zakelijk engels leer je snel en efficient engels spreken en schrijven

Groepsverband, individueel of incompany

Je kunt er dus voor kiezen om individueel of in groepsverband de cursus af te leggen. Beiden hebben zo zijn voordelen. Als je kiest om in groepsverband les te krijgen, zul je je meer gaan focussen op het presenteren, klassikale gesprekken en kun je van elkaar leren. Je zit in een groep van 8 personen die allemaal op hetzelfde niveau zitten als jij.

Je hoeft je hierin dus niet ‘slechter’ of ‘beter’ te voelen en sluit de les die gegeven en de opdrachten die je moet doen precies aan bij wat jij nodig hebt. De cursus bestaat hier in uit vier dagen volop les van 9:15 tot 16:00 uur. Ook kun je er voor kiezen om de lessen individueel te volgen. Hier in wordt iets meer de focus gelegd op jou als individu en worden de lessen aangepast op de branche waarin je werkt en hoe je de zakelijke communicatie Engels gaat toepassen.

Er wordt speciaal voor jou een leerroute ontwikkeld en kun je de lessen op locatie, online of in een combinatie van beiden, volgen. Voor de individuele cursus dien je wekelijks 3 tot 30 uur beschikbaar te zijn. Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om de cursus incompany te volgen. Dat houdt in dat jij met een groep collega’s of een afdeling van je organisatie samen de cursus kunt volgen. Hier worden de lessen aangepast aan het bedrijf waar je werkt en de functie jij en je collega’s hebben. Op deze manier worden de lessen efficiënt voor jullie en het bedrijf waarvoor je werkt.

Tags: , , , ,

Comments are currently closed.