Laatste artikelen

Persoonlijk alarm

Persoonlijk alarm: past het bij u?

Kim Burns Blogging

De laatste jaren zijn er steeds meer soorten seniorenalarmen te koop. Van complete systemen met een basisstation tot een simpele, oplaadbaar alarm om de pols. Een van deze alarmen is het persoonlijk alarm. Deze kan een uitkomst bieden als u zich veilig wil voelen in huis, maar ook onderweg. Wanneer is een persoonlijk alarm een geschikt accessoire voor u? En wat kunt u met zo’n alarm? In dit artikel leggen we het uit.

Als u veel onderweg bent

Bent u veel alleen onderweg? Bijvoorbeeld voor een fietstocht, wandeling of rit met de auto? Dan kan een persoonlijk alarm prettig zijn. Dit alarm werkt met een oplaadbare accu en een simkaart. Het is een klein en compact alarm dat om de pols gedragen wordt. In geval van nood kunt u met behulp van de SOS-knop op het apparaat gemakkelijk alarm slaan. De contactpersonen die uw alarm ontvangen krijgen direct uw positie door via een link. Zij weten u daardoor altijd te vinden als u hulp nodig heeft. 

Persoonlijk alarm

Zowel alarmeren als zelf opbellen

Het persoonlijk alarm onderscheidt zich van andere seniorenalarmen doordat u de vooraf ingestelde contactpersonen niet alleen kunt alarmeren, maar ook gewoon kunt opbellen. Dankzij tweewegcommunicatie kunt u dit alarm ook gebruiken als een mobiele telefoon. Met de handsfree functie is het zelfs mogelijk om te communiceren zonder uw handen te gebruiken.

Een persoonlijk alarm dus een nuttige toevoeging als u:

  • veel (alleen) onderweg bent;
  • een alarm wil die uw locatie doorgeeft in geval van nood;
  • een klein, compact alarm wil;
  • de mogelijkheid wil hebben om met de gealarmeerden te praten.

Persoonlijk alarm kopen

Hierboven heeft u kunnen lezen wanneer een persoonlijk alarm een handig apparaat voor u is. Bent u benieuwd waar u zo’n alarm kunt aanschaffen? Kijk dan eens bij seniorenalarmen.nl. Deze webshop is gespecialiseerd is seniorenalarmen en biedt een compleet persoonlijk alarm aan. Het alarm is bij uitstek geschikt als u veel onderweg bent en zich toch veilig wil voelen.  

Alternatieven voor persoonlijk alarm

Past een persoonlijk alarm niet helemaal bij uw situatie? Dan zijn er verschillende andere seniorenalarmen op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een valalarm, of een seniorenalarm met een basisstation. Deze is erg geschikt als u zich veel in en om uw huis bevindt. Ook als een persoonlijk alarm niet bij u past, is er dus altijd een passend alternatief te vinden. 

Tags: , , ,

Comments are currently closed.