Laatste artikelen

Werken voor een uitzendbureau

Kim Burns Banen, Vacatures, Werken

Wat houdt het precies in?

Er is altijd veel werk te krijgen via uitzendbureaus. Wat dit echter precies inhoudt is bij veel mensen helemaal niet bekend. Welke voordelen zitten er bijvoorbeeld aan het werken via een uitzendorganisatie? Welke nadelen kleven hieraan? Om dit allemaal wat duidelijker te krijgen is het goed om in ieder geval enig inzicht te krijgen in een aantal zaken. Zo kunnen bijvoorbeeld ook een aantal mythes waarvan je nu misschien nog denkt dat ze waar zijn worden ontkracht. Dit is vooral belangrijk als je op zoek bent naar werk en je het uitzendbureau als mogelijkheid ziet.

Rechten

Het is belangrijk om te begrijpen dat werken voor een uitzendbureau niet betekent dat je geen rechten hebt als werknemer. Soms wordt dit weleens zo voorgespiegeld, maar dit is verre van waar. Sterker nog, hoe langer je voor een uitzendbureau werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Dit is natuurlijk belangrijk voor de lange termijn. Zelfs wanneer je voor een uitzendbureau werkt wil je immers stabiliteit opbouwen. Dit is dan dus ook heel goed mogelijk naarmate je langer ingezet wordt door een uitzendbureau. Dit is een belangrijke wetenschap voor iedereen die nog geen ervaring heeft met het werken via deze weg.

Het salaris

Ook is het belangrijk om te weten hoe het nu eigenlijk zit met het salaris. Vaak wordt bijvoorbeeld gesteld dat een uitzendbureau een deel van jouw salaris krijgt. Dit is echter een verkeerde voorstelling van de werkelijkheid. Het is inderdaad zo dat ook het uitzendbureau betaald krijgt voor jouw diensten. Dit komt alleen niet uit jouw deel. Het is namelijk zo dat de werkgever waar je via het uitzendbureau voor werkt iets meer moet betalen. Die meerprijs is dan de vergoeding voor het uitzendbureau. Zo is het dus minstens zo aantrekkelijk voor jou als werknemer om via een uitzendbureau te werken als het is om een contract te krijgen.

Pensioenen en vergoedingen

Als het dan toch over rechten en salaris gaat, dan is het ook belangrijk om te weten hoe het gesteld is met wat je na je actieve loopbaan mag verwachten. Het is immers vaak zo dat gedacht wordt dat werken voor een uitzendbureau geen voordeel biedt voor de toekomst. Het is meer iets om een onmiddellijk probleem op te lossen, zo stellen veel mensen, Toch is het echter zo dat je al na een half jaar in dienst van hetzelfde uitzendbureau begint met bijvoorbeeld het opbouwen van pensioen. Dit is natuurlijk niet gering om mee te nemen in je overwegingen.

Het werk

Ook het werken zelf is eigenlijk niet anders dan dat je zou doen wanneer je in vaste dienst bent. Je komt uiteindelijk voor dezelfde klussen op de werkvloer. In dat opzicht is het dus ook belangrijk om dit in het hoofd te houden wanneer je daadwerkelijk op de werkvloer staat. Soms proberen slimme leidinggevenden je nog weleens te verleiden tot het doen van werk waar je eigenlijk niet geschikt voor bent of werk dat niet in je functieomschrijving staat. Het is belangrijk om op dat moment je rechten te kennen en hier ook gebruik van te maken.

Samenvattend

Uiteindelijk is het dus zo dat werken via een uitzendbureau in veel opzichten overeenkomt met het werken in vaste dienst of het werken op contractbasis bij een werkgever. Uiteindelijk is het natuurlijk wel zo dat je werkt via een tussenpersoon, namelijk de werkgever. Dit betekent dus ook dat de tussenpersoon een aantal zaken in eigen hand heeft. Ook is het aangeraden om een uitzendbureau in de buurt te zoeken, ben jij dus toevallig op zoek naar werk? Kijk dan eens bij dit uitzendbureau Den Haag.

Het is dus belangrijk om te bespreken met het uitzendbureau wat zij van je verwachten en wat jij van hen mag verwachten. Dit kan een belangrijke rol spelen in je keuze voor een bepaald uitzendbureau of voor het werken via een uitzendbureau.

Comments are currently closed.